Vliv finanční krize na hospodaření konkrétní společnosti - Hlobilová, Daniela (2012)
Cílem této práce je zjistit, jak se vyvíjelo hospodaření podniku Kámen Zbraslav, spol. s r.o. v letech 2007-2011 a do jaké míry byl podnik ovlivněn finanční krizí. Dalším cílem je vyhodnotit finanční situaci podniku. K posouzení stavu firmy v jednotlivých letech bylo využito metod finanční analýzy. Práce je rozdělena na 4 hlavní části - úvod, teoretická část, praktická část a závěr. V teoretické části jsou vysvětleny základní metody a smysl finanční analýzy, v praktické části jsou pak tyto metody aplikovány na tuto společnost. V závěru je vyhodnoceno, do jaké míry byla společnost ovlivněna finanční krizí. V této práci jsou provedeny metody absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů. Dále se práce zaměřuje na bilanční pravidla, bankrotní modely, ekonomické normály, ekonomickou přidanou hodnotu, rozklady ROE a srovnání s odvětvím.