Finanční analýza společnosti NYPRO hutní prodej, a.s. - Hrušková, Veronika (2012)
Cílem této práce je finanční analýza a posouzení zdraví společnosti NYPRO hutní prodej, a.s. z pohledu externích uživatelů výkazů. Součástí práce je zjištění silných a slabých stránek společnosti, ale také odhadnutí finančního zdraví pomocí bonitních a bankrotních modelů. Finanční analýza je zpracována za období od roku 2006 až po rok 2010.