Kulturně historický potenciál periferního území na příkladu Sedlčanska - Zburníková, Barbora (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou periferních oblastí v České republice, především pak vnitřních periferií. Sledovány jsou možnosti jejich rozvoje, zejména prostřednictvím kulturního dědictví a využitím jejich kulturně historického potenciálu. Ve své praktické části je práce zaměřena na konkrétní vnitřně periferní území, na mikroregion Sedlčansko. Podrobněji je pak sledován jeho kulturně historický potenciál. Nastíněny jsou praktické možnosti rozvoje sedlčanského regionu, především pomocí komplexního využití potenciálu tohoto periferního regionu, zejména v oblasti kultury a cestovního ruchu.