Tradice a současnost česko-lichtenštejnských vztahů - Padrtková, Adéla; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Předložená práce zachycuje vývoj česko-lichtenštejnských vztahů. Diplomatické styky mezi Československem a Lichtenštejnskem byly navázány pouze krátce od roku 1938 do roku 1939 a k jejich obnovení tentokrát již mezi Českou republikou a Lichtenštejnskem došlo až v roce 2009. Cílem práce je najít důvody, které tuto situaci způsobily. Časově práce postihuje období od 13. století, kdy Jindřich I. z Lichtenštejna získal na Moravě první majetky, až dodnes. Právě spor o majetky Lichtenštejnů se stal určující pro vzájemné vztahy obou zemí.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses