Formy zabezpečování veřejných služeb obcemi - Kudlíková, Klára (2012)
Obce se při poskytování veřejných statků a služeb pro své občany rozhodují, kterou z možných forem jejich zabezpečování zvolí. V bakalářské práci jsou popsána specifika takového rozhodování ve veřejném sektoru a představeny jednotlivé formy zabezpečení spolu s kritérii jejich výběru. Podrobněji je zde popsána forma zabezpečení technických služeb, resp. veřejné zeleně, jako příspěvkové organizace a obecního útvaru u dvou vybraných obcí. V závěru jsou tyto dva systémy srovnány z hlediska efektivnosti a vhodnosti pro dané obce.