Formy zabezpečování veřejných služeb obcemi - Kudlíková, Klára; Sedmihradská, Lucie; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Obce se při poskytování veřejných statků a služeb pro své občany rozhodují, kterou z možných forem jejich zabezpečování zvolí. V bakalářské práci jsou popsána specifika takového rozhodování ve veřejném sektoru a představeny jednotlivé formy zabezpečení spolu s kritérii jejich výběru. Podrobněji je zde popsána forma zabezpečení technických služeb, resp. veřejné zeleně, jako příspěvkové organizace a obecního útvaru u dvou vybraných obcí. V závěru jsou tyto dva systémy srovnány z hlediska efektivnosti a vhodnosti pro dané obce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses