Specifika jednání s čínským obchodním partnerem - Lin, Bei Zhen (2012)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat zvláštnosti obchodního jednání s čínskými partnery, na základě dotazníkového šetření anylyzovat zkušenosti českých obchodníků s čínským partnerem a následně doporučení pro takováto jednání. Práce je rozdělená na tři velké úseky. V první části jsou obecné kapitoly o geografických, demografických a sociálních podmínkách jako východiska. Druhá část se zabývá obchodními zvyklostmi a specifikami jednání. Ve třetím úseku se zaměřuje na praktické části, ve kterých jsou prozkoumané zkušenosti českých firem na čínském trhu a jejich zkušenosti s čínskými partnery.