Analýza výkonnosti investičních kovů a mincí - Tůmová, Kateřina; Musílek, Petr, 1965-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá historickým vývojem cen drahých kovů, jako je zlato, stříbro, platina a palladium v souvislosti s analýzou výhodnosti investování do drahých kovů. Jsou zde rozebrány ceny na mezinárodních trzích, i ceny maloobchodní. Uvedena je problematika skladby cen z pohledu prémia a dalších dodatečných nákladů, včetně možných rizik spojených s investicí. Přiblíženy jsou základní pojmy a podoby investičních kovů, dále pak alternativní možnosti investic týkající se drahých kovů. Práce zahrnuje také pohled na daňové aspekty investice a další výhody s ní spojené. Dále je v textu naznačena kritika mediálních desinformací a nedostatečné legislativy upravující oblast investování do fyzické podoby investičních kovů.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses