Řešení krize eurozóny vyvolané strukturálním deficitem a dopady na strukturu periferie-jádro - Peťko, Dominik (2012)
Za krizí eurozóny stojí strukturální problémy a následná ztráta důvěry. To má dopad na vztahy v rámci eurozóny i mimo ni. Zkoumány jsou reakce politických lídrů, Evropské centrální banky i vlád periferních zemí. Důraz je kladen na specifické postavení Francie a Německa a jejich vztahy.