Integrácia imigratov v stredozemných krajinách Európskej únie - Hostová, Slavomíra (2012)
Stredozemné štáty Európskej únie predstavujú vstupnú bránu na kontinent pre imigrantov z rôznych kútov sveta. Vo Francúzsku, Španielsku a Taliansku hľadajú každoročne svoj nový domov milióny prisťahovalcov, s vidinou lepšieho života. Integrácia imigrantov sa tak postupom času stala jednou z najdiskutovanejších tém nie len na národnej, ale i európskej úrovni. V bakalárskej práci je porovnávaný vývoj a fungovanie jednotlivých oblastí integračných politík troch spomínaných stredozemných krajín EÚ. Cieľom je nájsť na základe prevedených rozborov, model integračnej politiky, ktorý najlepšie zodpovedá úspešnej integrácii imigrantov v súčasnej dobe.