Integrácia imigratov v stredozemných krajinách Európskej únie - Hostová, Slavomíra; Druláková, Radka, 1973-; Maslowski, Nicolas, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Stredozemné štáty Európskej únie predstavujú vstupnú bránu na kontinent pre imigrantov z rôznych kútov sveta. Vo Francúzsku, Španielsku a Taliansku hľadajú každoročne svoj nový domov milióny prisťahovalcov, s vidinou lepšieho života. Integrácia imigrantov sa tak postupom času stala jednou z najdiskutovanejších tém nie len na národnej, ale i európskej úrovni. V bakalárskej práci je porovnávaný vývoj a fungovanie jednotlivých oblastí integračných politík troch spomínaných stredozemných krajín EÚ. Cieľom je nájsť na základe prevedených rozborov, model integračnej politiky, ktorý najlepšie zodpovedá úspešnej integrácii imigrantov v súčasnej dobe.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses