Prezidentské dekrety 1940-1945 a jejich vliv na česko(slovensko)-německé vztahy - Duřtová, Agáta (2012)
Bakalářská práce se zabývá prezidentskými dekrety z období 1940 -- 1945. Analyzuje kontext vzniku těchto dokumentů a dále zkoumá dekrety, které se dotkly německé (maďarské) menšiny a ovlivnily tak jejich životy. Zbývající prostor je vyhrazen pro porovnání česko-německých zahraničních vztahů a prezidentských dekretů, kde je zkoumán vliv dekretů na utváření zahraničních diplomatických vztahů mezi Českou republikou (resp. Československem) a Německem.