Srovnání dvou softwarových nástrojů pro procesní modelování na platformě MacOs - Zinchenko, Yulia; Bruckner, Tomáš, 1974-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice modelování podnikových procesů prostřednictvím vhodných softwarových nástrojů podporovaných operačním systémem MacOs. Cílem práce bylo porovnat dvě aplikace pro procesní modelování, přičemž jeden z nich by měl být Open Source software. Teoretická část se věnuje vymezení pojmů a metodik týkajících se procesního modelování, uvedení mezinárodního i českého výzkumu zaměřeného na účely použití procesního řízení a modelování business procesů, a také definici prvků Business Process Modeling Notation, která je nezbytná pro vytvoření modelů podnikových procesů. V rámci praktické části došlo k porovnání softwarů yED a Business Process Visual Architect, byly odhaleny jejich silné a slabé stránky, byly popsány jejich funkcionalita, ovládání a způsoby pořízení. Na základě tohoto srovnání byly vyhodnoceny hypotézy, zaměřené na určení potenciálních uživatelů obou produktů.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses