Zájem české zahraniční politiky na posílení spolupráce s Ruskou federací - Staňková, Daniela (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá českou zahraniční politikou a spoluprací s Ruskou federací v politické a ekonomické oblasti v období 1993--2011. Práce je rozdělena do tří kapitol představujících zároveň jednotlivé etapy v česko-ruských vztazích. První kapitola, začínající vznikem České republiky 1. 1. 1993 a končící rokem 2000, zkoumá vývoj politické a ekonomické spolupráce v tomto období, které je charakteristické ochlazením vztahů. Druhá kapitola se zabývá vývojem české zahraniční politiky ve vztahu k Rusku a česko-ruskou spoluprací v letech 2001--2006, pro které je příznačné zlepšení vzájemných vztahů. Třetí kapitola pojednává o vývoji spolupráce České republiky a Ruské federace v letech 2007-- 2011, charakteristických opětovným ochlazením vzájemných vztahů.