Zájem české zahraniční politiky na posílení spolupráce s Ruskou federací - Staňková, Daniela; Druláková, Radka, 1973-; Cibulková, Petra, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá českou zahraniční politikou a spoluprací s Ruskou federací v politické a ekonomické oblasti v období 1993--2011. Práce je rozdělena do tří kapitol představujících zároveň jednotlivé etapy v česko-ruských vztazích. První kapitola, začínající vznikem České republiky 1. 1. 1993 a končící rokem 2000, zkoumá vývoj politické a ekonomické spolupráce v tomto období, které je charakteristické ochlazením vztahů. Druhá kapitola se zabývá vývojem české zahraniční politiky ve vztahu k Rusku a česko-ruskou spoluprací v letech 2001--2006, pro které je příznačné zlepšení vzájemných vztahů. Třetí kapitola pojednává o vývoji spolupráce České republiky a Ruské federace v letech 2007-- 2011, charakteristických opětovným ochlazením vzájemných vztahů.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses