Česko - kubánské vztahy se zaměřením na ekonomickou diplomacii - Jakubec, Aleš (2012)
Bakalářská práce se soustředí na vývoj bilaterálních vztahů mezi Českou republikou a Kubou se zaměřením na ekonomickou diplomacii mezi oběma zeměmi. Česko-kubánské diplomatické vztahy prošly velice zajímavým a ojedinělým vývojem. Práce je rozdělena na 2 hlavní částí. Ta první shrnuje diplomatické a následně i ekonomické vztahy před rokem 1989, druhá část je zaměřena na období po sametové revoluci. Cílem mojí práce je zjištění, jestli lze v blízké době očekávat významné zlepšení vzájemných česko-kubánských vztahů.