Česko-německé vztahy v období let 1918 - 1939 - Valdman, Ladislav; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá česko-německými vztahy na území Československa v letech 1918-1939. Teoretická část práce popisuje vývoj vztahů Čechů a Němců od vzniku Československa, přes období hospodářské krize až do závěrečných let prvního československého státu. Na teoretickou část navazuje analýza dotazníkové sondy provedené na jednom českém a jednom bavorském gymnáziu. Závěr práce pak tvoří rozhovory s českým a německým pamětníkem a jejich svědectví o česko-německém soužití v meziválečném Československu. Cílem práce je zmapovat vývoj česko-německých vztahů v letech 1918 až 1939 a zároveň porovnat, jak tento vývoj vnímá česká a německá mladá generace a jak na něj nahlíží pamětníci.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses