Platform-as-a-Service pro provoz aplikací v PHP - Pilař, Štěpán (2012)
Mnoho webových aplikací je napsáno v jazyce PHP a většině z nich nestačí běžný sdílený hosting. Tato práce se zabývá možnostmi využití služeb typu Platform-as-a-Service pro provoz aplikací napsaných v PHP. V první části jsou popsány obecné výhody a nevýhody služeb typu Platform-as-a-Service a jejich dopady na architekturu aplikace. Prostřední část je zaměřena na srovnání dostupných platforem z pohledu jejich vlastností, funkcí i cenových modelů. V závěrečné části jsou pomocí jednoduché aplikace ilustrovány kroky nutné pro přizpůsobení kódu pro provoz v cloudu a současně jsou demonstrovány některé výhody takového nasazení. Přínosem práce je spojení různých aspektů provozu PHP aplikací v cloudu a praktická ukázka procesu nasazení.