Veřejná diplomacie Spolkové republiky Německo v České republice - Boček, Lukáš (2012)
Problematika veřejné diplomacie se v posledních letech stala často diskutovaným tématem vědců, politiků, ale i dalších skupin. Předkládaná bakalářská práce se věnuje veřejné diplomacii Spolkové republiky Německo, zejména pak německé veřejné diplomacii v České republice. První kapitola popisuje veřejnou diplomacii obecně a zabývá se také souvisejícími pojmy, jako jsou kulturní diplomacie a branding zemí. Druhá kapitola analyzuje německou veřejnou diplomacii a zaměřuje se na její současné trendy a proměny. Závěrečná kapitola zkoumá německou veřejnou diplomacii v České republice.