Finanční gramotnost dospělých se zaměřením na studenty vysokých škol - Peukertová, Petra (2012)
Tato práce je věnována zkoumání finanční gramotnosti dospělé populace, přičemž je v ní charakterizována současná situace a směry, kterými by se mělo vzdělávání v této oblasti dále ubírat. Jsou zde popsány prostředky vedoucí ke zlepšení a šíření finanční gramotnosti. Samostatná část je věnována studentům vysokých škol, kde jsou popsány způsoby, jak lépe hospodařit s penězi a jak si k tomuto účelu sestavit osobní rozpočet nebo finanční plán. Diplomovou práci završuje výzkum finanční gramotnosti studentů vysokých škol zaměřený na pojmy souvisejícími s finančním světem a na hospodaření s finančními prostředky.