Finanční analýza podniku Jednota, spotřební družstvo Č. Budějovice - Hrubý, Petr; Slunčík, Peter; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zpracovat ucelenou finanční analýzu podniku Jednota, spotřební družstvo České Budějovice pro období 2006-2010, podle které bude možné zhodnotit finanční zdraví podniku a jeho stabilitu v čase. Práce je standardně rozdělena na teoretickou a praktickou část. Finanční metody použité v této práci jsou následující: vertikální a horizontální analýza, bilanční pravidla, poměrové ukazatele, pyramidální rozklad rentability vlastního kapitálu, ukazatel EVA, bonitní a bankrotní modely. Údaje v práci vychází z veřejně dostupných účetních výkazů. V práci se vyskytuje i mezipodnikové srovnání se společností Jednota, spotřební družstvo v Hodoníně.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses