Analýza trhu s aplikacemi pro mobilní telefony - Cirok, Boris (2012)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a vzájemně porovnat nejvíce užívané mobilní operační systémy, jejich verze, popsat a vyhodnotit proces vývoje a možnosti v oblasti distribuce v internetových mobilních obchodech. Práce se zabývá analýzou a porovnáním tří největších současných hráčů na poli mobilních operačních systémů, a to systémy Android, iOS a Windows Phone. Součástí práce je i vyhodnocení internetové ankety, která byla provedena za účelem získání informací od uživatelů chytrých mobilních telefonů v České republice, zjištění jejich způsobů užívání mobilních telefonů, jejich operačních systémů a aplikací.