Riešenia vysokej dostupnosti pre sieťové filesystémy v Linuxe - Kravec, Martin (2012)
Cieľom tejto práce je oboznámenie čitateľov s problematikou vysokej dostupnosti a poskytnutie základného prehľadu o voľne dostupných technológiách pomocou ktorých sa dá dosiahnuť. Zameriavam sa predovšetkým na riešenie problémov vyplývajúcich z hardwarových chýb systémov. Dokument bude možné použiť na získanie základných vedomostí potrebných pre konfiguráciu vlastného riešenia. V praktickej časti realizujem vysoko dostupné klastrové riešenie pomocou voľne dostupných technológií a zároveň porovnám výkonnosť rôznych súborových systémov na tejto platforme. Práca môže poslúžiť aj ako návod ako pomovou vlastnej konfigurácie otestovať a čo najvhodnejšie zvoliť súborový systém pre použitie v produkčnom prostredí.