Riešenia vysokej dostupnosti pre sieťové filesystémy v Linuxe - Kravec, Martin; Pavlíček, Luboš; Vadinský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cieľom tejto práce je oboznámenie čitateľov s problematikou vysokej dostupnosti a poskytnutie základného prehľadu o voľne dostupných technológiách pomocou ktorých sa dá dosiahnuť. Zameriavam sa predovšetkým na riešenie problémov vyplývajúcich z hardwarových chýb systémov. Dokument bude možné použiť na získanie základných vedomostí potrebných pre konfiguráciu vlastného riešenia. V praktickej časti realizujem vysoko dostupné klastrové riešenie pomocou voľne dostupných technológií a zároveň porovnám výkonnosť rôznych súborových systémov na tejto platforme. Práca môže poslúžiť aj ako návod ako pomovou vlastnej konfigurácie otestovať a čo najvhodnejšie zvoliť súborový systém pre použitie v produkčnom prostredí.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses