Komparace stávajícího a navrhovaného důchodového systému v ČR - Šubová, Lucie; Urbánek, Václav; Picka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním stávajícího a navrhovaného důchodového systému ČR, který by měl začít platit od 1. ledna 2013. V první kapitole práce popisuji stávající důchodový systém, principy jeho fungování, jeho nejvýraznější výhody a nevýhody. Rovněž popisuji faktory, které způsobují problémy v systému a jsou tak hlavními argumenty ve prospěch nutnosti důchodové reformy. Ve druhé kapitole práce popisuji nový důchodový systém v podobě, v jaké byl přijat Parlamentem ČR dne 6. listopadu 2011. Převážně upozorňuji na nejvýraznější změny, které by měly nastat po 1. lednu 2013. Třetí kapitola obsahuje jakousi případovou studii, která porovnává pravděpodobnou výši řádného starobního důchodu dosaženého ve stávajícím systému a v novém systému. Zjišťuji tak, zda je nový systém pro pojištěnce výhodný.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses