Vliv změn sazeb DPH na příjmovou stranu státního rozpočtu ČR - Berka, Rostislav; Kučerová, Zuzana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce pojednává o veškerých legislativních změnách sazeb daně z přidané hodnoty a jejich vlivu na příjmy státního rozpočtu České republiky. Cílem práce je podrobná analýza jednotlivých změn sazeb především pomocí důvodových zpráv zákonů, z nichž zjišťuji předem stanovené dopady změn na státní rozpočet, které následně porovnávám se stavem skutečným. Případné odchylky od plánovaných hodnot analyzuji i pomocí dat z vybraných makroekonomických ukazatelů. Sazbu daně jsem zvolil jako hlavního činitele působícího na příjmy státního rozpočtu. Uvažuji i další aspekty, které mohou mít výraznější vliv na změny příjmů státního rozpočtu, někdy dokonce i větší, než samotné změny sazeb. Čtenář by měl získat historický přehled o veškerých legislativních změnách sazeb, jejich dopadech na státní rozpočet a dále získat informace ohledně predikce do budoucnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses