Analýza procesů vrácení DPH podnikatelským subjektům - Ivanova, Elena (2012)
Práce se zabývá problematikou vrácení DPH podnikatelským subjektům v rámci EU a třetích zemí. První část práce je zaměřena na analýzu legislativních podmínek k této problematice, které jsou upravené směrnicemi Rady EU a implementovány do právních řádů jednotlivých členských států EU. Ve druhé části práce je provedena analýza procesů vrácení DPH podnikatelským subjektům z vybraných členských států. Třetí část práce obsahuje komparaci procesů a podmínek pro vrácení DPH v rámci EU a třetích zemí, včetně zhodnocení výhod a nevýhod pro podnikatelské subjekty z EU a třetích zemí.