Analýza procesů vrácení DPH podnikatelským subjektům - Ivanova, Elena; Bauernöplová, Veronika; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá problematikou vrácení DPH podnikatelským subjektům v rámci EU a třetích zemí. První část práce je zaměřena na analýzu legislativních podmínek k této problematice, které jsou upravené směrnicemi Rady EU a implementovány do právních řádů jednotlivých členských států EU. Ve druhé části práce je provedena analýza procesů vrácení DPH podnikatelským subjektům z vybraných členských států. Třetí část práce obsahuje komparaci procesů a podmínek pro vrácení DPH v rámci EU a třetích zemí, včetně zhodnocení výhod a nevýhod pro podnikatelské subjekty z EU a třetích zemí.
Vedoucí práce: Veronika Bauernöplová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses