Vrácení DPH v rámci EU a třetích zemí - Kučírková, Dagmar (2012)
Cílem této bakalářské práce je komparace pravidel a principů vrácení daně plátcům a neplátcům DPH v rámci EU a ve třetích zemích. Teoretická část shrnuje legislativní podmínky pro vrácení tuzemské daně stanové zákonem o DPH. Praktická část analyzuje vývoj legislativy a postup při podávání žádosti o vrácení DPH slovenské právnické osobě, norské právnické osobě a švýcarské fyzické osobě. Následně je provedena komparace pravidel pro vrácení daně z přidané hodnoty podnikatelským subjektům z Evropské unie a třetích zemí.