Vrácení DPH v rámci EU a třetích zemí - Kučírková, Dagmar; Bauernöplová, Veronika; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této bakalářské práce je komparace pravidel a principů vrácení daně plátcům a neplátcům DPH v rámci EU a ve třetích zemích. Teoretická část shrnuje legislativní podmínky pro vrácení tuzemské daně stanové zákonem o DPH. Praktická část analyzuje vývoj legislativy a postup při podávání žádosti o vrácení DPH slovenské právnické osobě, norské právnické osobě a švýcarské fyzické osobě. Následně je provedena komparace pravidel pro vrácení daně z přidané hodnoty podnikatelským subjektům z Evropské unie a třetích zemí.
Vedoucí práce: Veronika Bauernöplová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses