Daně z příjmu ve Spojených státech Amerických - Dragomirecký, Erik (2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza daňového systému Spojených státu amerických. Hlavní pozornost je zde věnována přímým daním, a to zejména na úrovni federální a státní, kde jsou vybírány. Snahou je podat čtenáři komplexní náhled možnosti určení přímých daní ve vybrané federativní republice, jejíž jednotlivé státy mají poměrně velkou samostatnost. V práci jsou vybrány tři státy, na kterých jsou ukazovány odlišnosti v daňovém systému, který je možno v celkovém náhledu označit za velmi propracovaný a složitý. Pokud není uvedeno jinak, uvedené údaje se týkají daňového roku 2012.