Daně z příjmu ve Spojených státech Amerických - Dragomirecký, Erik; Láchová, Lenka, 1959-; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza daňového systému Spojených státu amerických. Hlavní pozornost je zde věnována přímým daním, a to zejména na úrovni federální a státní, kde jsou vybírány. Snahou je podat čtenáři komplexní náhled možnosti určení přímých daní ve vybrané federativní republice, jejíž jednotlivé státy mají poměrně velkou samostatnost. V práci jsou vybrány tři státy, na kterých jsou ukazovány odlišnosti v daňovém systému, který je možno v celkovém náhledu označit za velmi propracovaný a složitý. Pokud není uvedeno jinak, uvedené údaje se týkají daňového roku 2012.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses