Porovnanie aktivít CSR nadnárodnej spoločnosti ako celku a jej aktivít v rámci ČR - Konkoľová, Karolína (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá témou spoločenskej zodpovednosti podnikov, známou hlavne pod anglickým názvom Corporate Social Responsibility (CSR). Cieľom práce je porovnať CSR aktivity realizované nadnárodnou spoločnosťou na nadnárodnej úrovni s aktivitami realizovanými na lokálnej úrovni Českej republiky. Formálne je práca členená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť je venovaná samotnému pojmu CSR, štandardom a organizáciám pôsobiacim v tejto oblasti a CSR reportingu. Praktická časť skúma spoločenskú zodpovednosť nadnárodnej spoločnosti ako celku na základe správy CSR, aktivity na národnej úrovni na základe interných dokumentov, rozhovorov so zamestnancami spoločnosti a vlastného pozorovania autora. Posledná kapitola porovnáva tieto aktivity.