Motivační funkce manažerského řídicího systému v obchodní organizaci - Potužník, Ondřej (2012)
Tato práce se zabývá motivačními funkcemi v manažerském řídicím systému ve skutečné firmě. V úvodní teoretické části je popsáno několik poznatků a pojmů, úzce související s obsahem hlavní části práce. Hlavním cílem práce je samotný popis a fungování sledované obchodní společnosti v oblasti vytváření výsledků pod vlivem motivačních funkcí. Tyto funkce působí na oblastní manažery, jakožto na zaměstnance, kteří tyto výsledky vytvářejí. Prověření vazby systému měření výsledků a motivačního systému (což je jeden z cílů této práce) je popsáno v závěru. Zde je mimo jiné popsána i vazba mezi teoretickými poznatky a skutečně vykonávanými činnostmi sledované obchodní společnosti.