Uplatnění vysokoškolsky vzdělaných absolventů na trhu práce v kraji Vysočina - Cihlářová, Petra; Szabová, Lucia; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá trhem práce z pohledu uplatnění vysokoškolsky vzdělaných absolventů v kraji Vysočina. Analyzuje vývoj nezaměstnanosti posledních let s důrazem na důsledky hospodářské krize a následné změny na trhu práce absolventů a nesoulad poptávané a nabízené kvalifikované práce. Kvalita a počty absolventů terciárního vzdělání jsou stále diskutovaným tématem. Cílem práce je zmapovat vliv vyššího počtu absolventů vysokých škol na trh práce v kraji Vysočina s důrazem na obor jejich vzdělání a porovnání s požadovanou kvalifikační strukturou ze strany zaměstnavatelů. Na základě výsledků šetření dojde ke zhodnocení možných řešení problému uplatnění vysokoškoláků a k předložení doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses