Multikulturní vzdělávání v České republice - Drgová, Adéla; Hucková, Barbara, 1964-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá multikulturním vzděláváním v České republice. Z počátku teoreticky vymezuje pojem, příčiny vzniku, vysvětluje cíle a metody jeho zavádění do praxe. Následně mapuje situaci v ČR. Statisticky zkoumá počty cizinců v našem státě a jejich zastoupení v jednotlivých typech škol. Vymezuje cílové skupiny, charakter záměrného a nezáměrného vzdělávání a určité formy podpory. Další oddíl se zabývá projekty, které omezují předsudky a stereotypy a podporují vzájemnou toleranci mezi různými skupinami. Velká část je určena projektu EDISON, jenž je pořádán studentskou neziskovou organizací AIESEC. Je zde detailně rozebráno fungování, program, organizace, přínos a budoucnost projektu. V závěru je na základě všech informací z této práce navrhnuta podoba ideálního projektu podporujícího nejlepším způsobem multikulturní vzdělávání.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses