Vládne koalície na Slovensku z pohľadu teorií koalíc - Koreň, Marián (2011)
Hlavnou témou bakalárskej práce je rozbor jednotlivých koaličných vládnych kabinetov vzniknutých na Slovensku od roku 1998 až po rok 2012, kedy prvýkrát volebné výsledky priniesli nadpolovičnú väčšinu v parlamente pre stranu Smer. Pomocou komparácie jednotlivých vlád sa práca bude snažiť nájsť odpoveď na dve základné otázky. Aký formát koalícií je na Slovensku v tomto období najčastejší a aké stratégie volia slovenské strany pri koaličnom vyjednávaní? Pri hľadaní odpovedí na tieto otázky sa práca bude odrážať od existujúcich moderných politologických teórií. Pre lepšie pochopenie kontextu, v ktorom sa koalície na Slovensku tvoria, bude časť práce venovaná vývoju straníckeho systému od roku 1989, ako aj inštitucionálnemu prostrediu, v ktorom sa vyvýjal.