Vládne koalície na Slovensku z pohľadu teorií koalíc - Koreň, Marián; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavnou témou bakalárskej práce je rozbor jednotlivých koaličných vládnych kabinetov vzniknutých na Slovensku od roku 1998 až po rok 2012, kedy prvýkrát volebné výsledky priniesli nadpolovičnú väčšinu v parlamente pre stranu Smer. Pomocou komparácie jednotlivých vlád sa práca bude snažiť nájsť odpoveď na dve základné otázky. Aký formát koalícií je na Slovensku v tomto období najčastejší a aké stratégie volia slovenské strany pri koaličnom vyjednávaní? Pri hľadaní odpovedí na tieto otázky sa práca bude odrážať od existujúcich moderných politologických teórií. Pre lepšie pochopenie kontextu, v ktorom sa koalície na Slovensku tvoria, bude časť práce venovaná vývoju straníckeho systému od roku 1989, ako aj inštitucionálnemu prostrediu, v ktorom sa vyvýjal.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses