Real-time webové aplikace - Procházka, Tomáš (2012)
Svou práci zaměřuji na dva vybrané servery, díky kterým je možné dosáhnout real-time komunikace mezi klientem a serverem. Mým cílem je především obeznámit programátory PHP aplikací s problematikou real-time komunikace na internetu, poukázat na odlišnosti od programování klasických PHP aplikací a zaměřit se především na praktickou stránku problému. Abych toho dosáhl, strukturoval jsem celou práci tak, že nejdříve vysvětlím minimum potřebné teorie, a poté se budu věnovat praktickým ukázkám, které řádně oko- mentuji. Vlastní přínos pak vidím především všabloně pro webové stránky běžící v prostředí Node.js, která může být použita jako startovní bod každé webové prezentace.