Ropa a měnový kurz vyspělých zemí importujících ropu - Skoupil, Lubomír; Brůna, Karel, 1973-; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce se z teoretického a praktického hlediska zabývá vztahem mezi cenami ropy a měnovými kurzy vyspělých zemí, které tuto důležitou surovinu importují. Nejprve je zjištěn charakter závislosti směnných relací a cen ropy, navazuje popis a ověření modelů vztahu mezi směnnými relacemi a měnovými kurzy. Další text se soustředí na modely analyzující přímo závislost mezi cenami ropy a měnovými kurzy. Práci uzavírá diskuse o dalších možných mezičláncích v tomto vztahu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses