Štíhlý podnik - Veselková, Jana; Klečka, Jiří, 1966-; Suchánek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce je pojednat o obecných principech štíhlého podniku a následně navázat aplikací těchto principů v konkrétním podniku. Díky měnícím se podmínkám na světovém trhu je stále větší zájem o právě takovéto inovativní podnikové systémy. V teoretické části se tato práce zabývá obecnými charakteristikami štíhlých systémů včetně jejich historie a zaměření na společnost Toyota, jako původce většiny štíhlých systémů. Zmíněny jsou také ekonomické aspekty štíhlých systémů a jejich vliv na celkové ukazatele firmy. V druhé části jsou aplikovány dva principy štíhlé výroby, kterými jsou 5S a TPM v podniku Wikov MGI. V této části práce je popsán postup zavádění těchto prvků na jednom z pracovišť firmy. Jsou zde zmíněny nejen postupy zavádění, ale také konkrétní problémy, které se v průběhu zavádění vyskytly včetně navržených postupů na jejich řešení.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses