Finanční analýza a finanční plán VPÚ DECO PRAHA a.s. - Rysová, Monika; Marek, Petr; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti VPÚ DECO PRAHA a. s. pro období 2006 až 2011 a nástin krátkodobého finančního plánu pro rok 2012. Práce je rozdělena do dvou částí: metodické a praktické. Metodická část práce popisuje metodiku finanční analýzy, která je v praktické části aplikována na analyzovanou společnost. V rámci finanční analýzy je provedeno mezipodnikové srovnání, ze kterého vyplývá, že VPÚ DECO PRAHA a. s. vykazuje vysoké hodnoty ukazatele obchodního deficitu oproti ostatním dceřiným společnostem SUDOP GROUP a. s. působící ve stejném odvětví jako VPÚ DECO PRAHA a. s. I přesto však během celého zkoumaného období vykazuje VPÚ DECO PRAHA a. s. nízkou zadluženost svědčící o její relativně dobré platební morálce. Na základě výsledků strategické analýzy a pasivního scénáře, který nepředpokládá pozitivní reakci firmy na vývoj stavebního odvětví, byl sestaven finanční plán pro rok 2012, z něhož vyplývá záporný výsledek hospodaření.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses