Podnikání v regionu Příbram - Císařová, Markéta (2012)
Diplomová práce se zabývá podnikáním v regionu Příbram jako klíčovým faktorem regionálního rozvoje. Zkoumá historii, vývoj a současnost podnikání v regionu Příbram. Je zde analyzováno podnikatelské prostředí v Příbrami, jeho přínos pro region a jeho obyvatele. Součástí analýzy je hodnocení vlivu nejvýznamnějších firem, které působí v tomto regionu a ovlivňují život v městě Příbrami a v jeho okolí.