Finanční analýza a finanční plán LEVEL Hlinsko, spol. s r.o. - Pokorná, Adéla; Marek, Petr; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na vypracování finanční analýzy a finančního plánu společnosti Level Hlinsko, spol. s. r. o. Metodická část nastiňuje konkrétní užívané ukazatele a metody, které jsou prakticky aplikovány pro výsledný ucelený obraz o finanční situaci daného podniku. Jako stěžejní materiál posloužily účetní závěrky podniku za roky 2005 až 2010. U konkrétních finančních ukazatelů bylo provedeno mezipodnikové regionální srovnání, z důvodu objektivnějšího posouzení stavu analyzovaného podniku. Level Hlinsko, spol. s.r.o. je relativně malá stavební společnost, ve které vedení podniku nepracuje s žádnými investičními či jinými plány, proto zpracovaný finanční plán je do jisté míry subjektivním názorem na možnou finanční budoucnost podniku, podepřený prognózovaným vývojem odvětví stavebnictví v Pardubickém kraji. V závěru jsou zhodnoceny silné a slabé stránky společnosti ve zpracované SWOT analýze. Charakteristickým rysem odvětví stavebnictví je relativně vysoká konkurence a velká citlivost na vývoj hospodářského cyklu, jak ustál daný podnik krizová léta 2008 -- 2010, do jaké míry ho to poznamenalo, i to ukázala zpracovaná finanční analýza.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses