Likvidace škod na zdraví v rámci pojištění odpovědnosti za škody z provozu vozidla - Husková, Petra (2012)
S rozvojem automobilismu ve 20. století došlo k nárůstu počtu dopravních nehod a tedy i k zvýšení materiálních škod a škod na zdraví. Lidská společnost se snaží následky těchto škod minimalizovat a jako nástroj si volí pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla. Účelem této diplomové práce je přiblížit průběh likvidace škod na zdraví v rámci pojištění odpovědnosti. Tato práce zahrnuje problematiku stanovení právního základu v souladu s platnými právními normami, práce jednotlivých osob podílejících se na šetření škodné události a výpočet oprávněné výše odškodnění. Nastiňuje tedy obsah zákonných forem, jež jsou podkladem pro práci samotných likvidátorů. Náplň jejich činnosti je zde podrobně popsána. Práce rovněž uvádí příklady výpočtu nároků na náhradu škody, což dokresluje celkový pohled na likvidaci škod na zdraví.