Úspěšné prosazování a rezonance transformační politiky České republiky? Případová studie - Eger, Ludvík; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Prosazování demokracie a respektu k lidským právům prostřednictvím vnějších vlivů se stává stále významnějším prvkem mezinárodního systému. V současné době představují demokracie a lidská práva základní předpoklady pro jeho mírový rozvoj. Mezi nejpodstatnější aktéry, ony vnější vlivy, prosazování patří státy a mezinárodní mezivládní organizace. Česká republika se díky své transformační politice aktivně řadí k těmto aktérům. Právě česká transformační politika tvoří hlavní téma předložené bakalářské práce. Primární cíl práce představuje zhodnocení úspěšnosti transformační politiky České republiky a její rezonance. Cíl je naplňován také pomocí empirické studie, která blíže analyzuje českou transformační politiku v Bělorusku mezi lety 2006 až 2010. Sekundární cíl práce představuje příspěvek do diskuze o české transformační politice. V závěru bakalářské práce jsou představeny podněty, které by mohly vést k zefektivnění transformační politiky. Práce tak má i praktický přesah.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses