KVANTITATIVNÍ UVOLŇOVÁNÍ A JEHO VLIV NA EKONOMIKU V USA - Löbl, Václav (2012)
Předkládaná diplomová práce řeší problematiku politiky kvantitativního uvolňování ve Spojených státech, která je poměrně kontroverzním tématem. Kvantitativní uvolňování výraznou měrou ovlivňuje likviditu bankovního sektoru a dále působí rozdílně na ekonomické veličiny. Pomocí analýzy ekonomických časových řad za období 9/2008 -- 3/2012 v programu Eviews, jež zkoumá vztah mezi nárůstem celkových rezerv a vybranými ekonomickými veličinami, se dochází k závěru, že vliv na řadu ekonomických veličin byl odlišný oproti původním předpokladům.