KVANTITATIVNÍ UVOLŇOVÁNÍ A JEHO VLIV NA EKONOMIKU V USA - Löbl, Václav; Brůna, Karel, 1973-; Vránková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předkládaná diplomová práce řeší problematiku politiky kvantitativního uvolňování ve Spojených státech, která je poměrně kontroverzním tématem. Kvantitativní uvolňování výraznou měrou ovlivňuje likviditu bankovního sektoru a dále působí rozdílně na ekonomické veličiny. Pomocí analýzy ekonomických časových řad za období 9/2008 -- 3/2012 v programu Eviews, jež zkoumá vztah mezi nárůstem celkových rezerv a vybranými ekonomickými veličinami, se dochází k závěru, že vliv na řadu ekonomických veličin byl odlišný oproti původním předpokladům.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses