Způsoby řešení úpadku fyzických osob v ČR - Šabatka, Jiří; Smrčka, Luboš; Filip, Hynek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce představuje a charakterizuje způsoby řešení úpadku fyzických osob dle české právní úpravy, zde zastoupené insolvenčním zákonem. V souvislosti s prudkým nárůstem zahájených insolvenčních řízení za poslední tři roky se tato práce dotýká i abnormálního dluhového zatížení českých domácností. V první části práce jsou popsány základní pojmy a fáze insolvenčního řízení dle aktuální podoby insolvenčního zákona. V části druhé se již čtenář seznámí s konkrétními způsoby řešení úpadku, tedy s konkursem a oddlužením. Jsou zde jasně vymezeny základní rozdíly, pozitiva a negativa, na což úzce navazuje poslední část poukazující na specifickou výhodu v rámci oddlužení a to na základě skutečných dat ze zahájených insolvenčních řízení.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses