Měření a řízení komoditního rizika - Pochylý, Lukáš; Málek, Jiří, 1953-; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce pojednává o komoditním riziku a jeho souvislostech. Zabývá se jednak komoditním trhem, obchodovanými druhy komodit, burzami na kterých se komodity obchodují i způsobem tvorby ceny, která je na komoditním trhu obvyklá. První oddíl diplomové práce tvoří teoretický pohled na měření komoditního rizika a popisuje deriváty používané k zajištění komoditního rizika. V druhém oddíle je potom stěžejní částí práce výpočet statistických charakteristik u komodit, praktické modelování metody měření rizika Value at Risk, stresových scénářů a měření rizika při použití zajišťovacích operací na finančním trhu. Cílem je změřit riziko pro různé rizikové situace na komoditním trhu.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses